Vrijedna donacija mikrokreditne organizacije Mikrofin Domu zdravlja Tomislavgrad

 

 

 

 

 

 

 

 

Predstavnici mikrokreditne organizacije"Mikrofin"uručili su donaciju dječijoj ambulanti Doma zdravlja u Tomislavgradu. Supervizor "Mikrofin" u Tomislavgradu Ivana Slišković rekla je da je Dom zdravlja izrazio potrebu za dodatnim opremanjem dječje ambulante, te da u "Mikrofinu" nisu imali dvojbe da li da se odazovu njihovom pozivu.

Svjesni smo svih teškoća s kojim se naši zdravstveni djelatnici svakodnevno suočavaju u svom radu, ali i pažnje kojom se cjelokupna društvena zajednica mora odnositi prema potrebama djece sa ugroženim zdravljem. Kao društveno odgovorna organizacija "Mikrofin" je i ranije izlazio u susret institucijama koje služe lokalnoj zajednici, svjesni da smo mi dio ove zajednice i da i sami dijelimo njihove probleme i potrebe rekla je Ivana Slišković.

U okviru današnje akcije, predstavnici "Mikrofina" uručili su Domu zdravlja više medicinskih aparata za dječiju ambulantu.

 Mikrofin Tomislavgrad

IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.