Zahvaljujemo se Vladi Republike Hrvatske na vrijednoj donaciji...

Vlada Republike Hrvatske je odobrila sredstva u iznosu od 500.000 kuna za našu ustanovu. Projekat koji smo aplicirali i koji je dobio potporu ima za cilj jačanje dijagnostike u službi prevencije tj. kvalitetnije RTG i druge dijagnostike s težištem na liječenje probavnog i kardiovaskularnog sustava. Doniranim sredstvima nabavit će mo opremu za prevenciju i liječenje oboljenja spomenutih sustava jer su ista ujedno vodeći uzrok invaliditeta i smrtnosti, kako u široj tako i našoj lokalnoj populaciji.

Naime, poznato je da je kod ovih oboljenja upravo primarna prevencija (edukacija, zdrava prehrana, zdravi stil življenja) te sekundarna prevencija (rana dijagnostika i rano liječenje) jamstvo smanjenja invaliditeta i smrtnosti u ranoj životnoj dobi.

Djelatnici doma zdravlja se zahvaljuju Vladi Republike Hrvatske na ovoj vrijednoj financijskoj donaciji.

IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.