Vrijedna donacija Domu zdravlja od Turske vojne misije u BiH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Govor-zahvala ravnatelja Ivana Bagarića za vrijeme ceremonijeprimopredaje ultrazvučnog aparata.

U ime djelatnika Doma zdravlja Tomislavgrad pozdravljam predsjednika Općinskog vijeća gosp. Luku Krstanovića i predsjednika Turske vojne misije u Bosni i Hercegovini, gosp. pukovnika Tayfun Celika te sve časnike i dočasnike delegacije Turske vojne misije. Nakon nekoliko naših razgovora te nakon iskazane nam djelatne potpore, možemo  kazati – dobro došli, poštovani prijatelji u naš Dom zdravlja i u našu općinu!

Poštovani gosp. pukovniče Celik, predsjedniče općinskog vijeća gosp. Krstanoviću, kolegice i kolege, uz opću stabilnost i mir – u ovome nemirnome svijetu, zdravlje je najveća vrijednost koju jedni drugima želimo, za koju Boga molimo i za što se djelatnici naše ustanove predano zauzimaju.

Stoga, hvala Turskoj vojnoj misiji u BiH za vrijednu donaciju (UZ aparat) koja će sigurno unaprijediti kvalitetu našega rada…, i koja će biti na dobro svih naših pacijenata.

Ova donacija nije samo materijalna vrijednost, nego je i simbol prijateljstva i potpore, time značajnija kada dolazi od ljudi vojnika, koji imaju ozbiljnu i tešku misiju gradnje mira, a pri tome imaju dobru volju zauzimati se i za unaprjeđenje zdravlja! Posebnu zahvalnost u realizaciji ovog projekta dugujemo djelatnicima LOT kuće u Livnu na čelu s gosp. bojnikom Muratom Camom i njegovim prethodnikom gosp. bojnikom Gokhan Kuncan.

Ova gesta prijatelja iz Turske obvezuje! Na nama je da ustrajno unaprjeđujemo naš rad te imamo otvorena vrata i srce za sve ljude u potrebi. Tako je bilo, tako će biti i u buduće.

Na koncu ovog mog kratkog pozdrava - zahvale, prijateljima iz Turske i njihovim obiteljima želim svako dobro u nadolazećoj Novoj 2017. godini te osobni uspjeh u daljnjem radu, a na dobro svakog čovjeka i naroda u Turskoj i BiH.

Ravnatelj doma zdravlja Tomislavgrad

dr.sc. Ivan Bagarić

Tomislavgrad, 20. prosinac, 2016.

 

 

 

 

 

 


IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.