Predstavnici federalnog ministarstva u radnoj posjeti Vladi Hercegbosanske županije

U radnoj posjeti Vladi Hercegbosanske županije jučer je, 31.siječnja 2017. godine boravio federalni ministar prostornog uređenja, Josip Martić sa suradnicima.

Predstavnici federalnog ministarstva upoznati su također da je objekt Županijske bolnice Livno kandidiran za utopljavnaje kao i objekt Doma zdravlja Tomislavgrad. Navedeni projekt će se realizirati u ukupnom iznosu od 975.515,29 KM. od kojeg je Dom zdravlja Tomislavgrad dobio 420. 000,00 maraka

Kao što je navedeno projekt kreditira Svjetska banka, dakle radi se o kreditu namijenjenom utopljavanju zgrada/ objekata koji se odnosi na promjenu otvora, postavljanju termo fasade, saniranju krovova i podova te prema potrebi i izmjeni sustava grijanja i rasvjete, te će se na taj način vršiti ušteda odnosno racionalno korištenje energija te će se stvoriti bolji uvjeti boravka pacijenata i bolji uvjeti za rad zdravstvenih djelatnika.

Predsjednik Vlade zahvalio je ministru Martiću i suradnicima što su ove godine u realizaciju projekta energetske efikasnosti Svjetske banke  uvrstili i Hercegbosansku županiju s obzirom da u prvoj godini implementacije ovoga projekta  Hercegbosanska županija nije bila uključena.

Tijekom sastanka ravnatelj Županijske bolnice fra Mihovil Sučić Livno, Ivan Cikojević, ravnatelj Doma zdravlja Tomislavgrad, Ivan Bagarić, federalni ministar prostornog uređenja, Josip Martić i predsjednik Vlade, Draško Dalić potpisali su Sporazum o razumijevanju i reguliranju odnosa u vezi s implementacijom potprojekata za unaprjeđenje energetske efikasnosti.

IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.