Visoka turska vojna delegacija Eufora u posjeti Domu zdravlja Tomislavgrad

Dom zdravlja Tomislavgrad posjetila je visoka turska delegacija Eufora - Lot House Livno na čelu brigadirom Cem Cejlanom. U delegaciji su bili i bojnik Murat Cam te specijalist za civilne poslove Davut Unal.

Ravnatelj, dr.sc. Ivan Bagarić je upoznao goste s radom ustanove i financijskim poteškoćama te se zahvalio na ranije realiziranom projektu tj. donaciji kvalitetnog ultrazvučnog aparata kao i otvorenom prijateljskom odnosu.Nakon obilaska ustanove i razgovora s dr. spec. radiologije Aglalijom Ćavar koja je ukazala na važnost modernizacije (digitalizacije) Rtg službe, naši gosti su iskazali zainteresiranost za daljnju suradnju i potporu s ciljem unaprjeđenja dijagnostike.

 

 

Dom zdravlja Tomislavgrad 27.04.2017.

IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.