Uskoro u Domu zdravlja Tomislavgrad radit će se kolonoskopija i gastroskopija

Danas je u Domu zdravlja boravio prof. dr. sc. Izet Hozo, ugledni gastroenterolog  http://izethozo.com/zivotopis/?lang=hr, s ciljem pokretanja provedbe endoskopije (kolonoskopije i gastroskopije) u Domu zdravlja Tomislavgrad.

Zahvaljujući potpori Vlade Republike Hrvatske Dom zdravlja Tomislavgrad je nabavio najnoviju endoskopsku opremu čime će se razina zdravstvene skrbi u našoj ustanovi znatno unaprijediti, a sve s ciljem prevencije i ranog otkrivanja teških gastrointestinalnih oboljenja,

Zahvaljujemo prof. Hozi na potpori u pružanju ovih važnih zdravstvenih usluga a osobito na želji da educira druge liječnike kako bi nastavili ovaj nadasve zahtjevan i odgovoran posao.

Naime, napredna zdravstvena politika i suvremeni pristup uključuje osiguranje što bržih i kvalitetnijih uslugu u mjestu stanovanja. Isto tako, kvalitetna edukacija provedena pod okriljem vrhunskih mentora je od neprocjenjive važnosti i izazov za mlade liječnike kako bi ostali u svojoj općini i radili medicinu visoke kvalitete.

 

IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.