Preminuo je naš djelatnik i prijatelj, Andrija Krištić – Jaga (3.01.1960. – 6.11. 2018)

Preminuo je veliki čovjek, naš Andrija. Bio je istinski prijatelj, ne samo radnim kolegama nego i svakom čovjeku kojeg je susreo, u svakoj prilici i potrebi. Njegova pojava, jednako na radnom mjestu, u kafiću ili športskoj dvorani, zračila je mirom, otvorenošću, spremnošću na kontakt ali i humor. Naime, Andrija je bio jedan od onih ljudi koji je govorio - i onda kad ne bi ništa kazao… Jaga!

Pored svega ljudskog čime je zračio, naš Andrija je bio nadasve veliki radnik, odgovoran jednako kad je u odori HVO-a radio od početka rata u našoj tomislavgradskoj ratnoj bolnici gdje je dane i noći provodio u RTG dijagnostici ili godinama nakon rata na istom radnom mjestu.

 

Pacijente je doživljavao kao braću – ljude u potrebi, i bez razlike o kome se radilo uvijek bio spreman pomoći, našaliti se – utješiti. Duhovit, radišan, pouzdan, među radnim kolegama i kolegicama – omiljen!

Andrija je po pozivu bio zdravstveni djelatnik (viši radiološki tehničar), a po poimanju života bio je istinski učitelj. Naime, strpljivo je dijelio vlastitu patnju i bolest s bolešću svojih pacijenata. Godinama je bolovao od teške bolesti, koja ne samo da skraćuje životni vijek, nego ruši kvalitetu života i radnu sposobnost. Naš Andrija ne samo da je živo i stalno radio!, nego je živio strpljivo i ispunjeno, otvorena duha i uma. Na pitanje - kako si, što radiš? Na njemu svojstven način, Andrija bi odgovorio – svoj posao! Vjerujemo, kako je za njega pripravljeno mjesto, posao i Gore….

Svojim životom, osobito životom prožetim bolešću i patnjom, pacijentima i svima nama je poručio – ne klonuti duhom, i nikada!

Nikada i nikoga nije opterećivao svojim križem nego je noseći vlastiti pomagao drugima. Od početka do kraja! A kraja za ljude koji vjeruju – nema!

Čovječe nade počivaj u miru Božjem!

Tvoji prijatelji, kolegice i kolege – djelatnici Doma zdravlja Tomislavgrad.

IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.