VI "Dani kvalitete u zdravstvu"

  • PDF
Ocjena: / 0
LošeOdlično 

VI "Dani kvalitete u zdravstvu" su održani u Sarajevu dana 20.i.21.l2. u organizaciji Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu(AKAZ) pod  motom "BIH u EU: Kvalitetom u društvu najboljih". Radi se o svojevrsnom stručnom seminaru za zdravstvene profesionalce, menadžere, Dani su otvoreni promocijom brošure "Priče iz Centra"-reportaže iz CMZ širom Federacije. Eminentni stručnjaci iz oblasti kvalitete iz inozemstva su prenijeli svoja iskustva u procesima akreditacije zdravstvenih ustanova.
Dani su zatvoreni sa uručivanjem priznanja zaslužnim profesionalcima. Tom prilikom su uručene akreditacije za dva tima obiteljske medicine iz našeg Doma zdravlja. Stručnom skupu su nazočili Dr Bernardina Šarac, m.teh.Ivan Šimić, te dr Dražana Šimić.

IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.