Prvi simpozij Doma zdravlja Tomislavgrad i Hrvatskog sestrinskog društva hitne medicine


Pod pokroviteljstvom Općine Tomislavgrad  i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM),  25. i 26. listopada je održan Prvi simpozij Doma zdravlja Tomislavgrad i Hrvatskog sestrinskog društva hitne medicine fokusiran na postupke zbrinjavanja hitnih pacijenata. Dvodnevni simpozij uključivao je stručna predavanja i praktičnu edukaciju ( pristupu bolesniku s traumom , pristupu bolesniku s poremećajem disanja, pristupu bolesniku s poremećajem srčanog ritma,  pristupu bolesniku s neurološkim poremećajem, pristup palijativnom  bolesniku  na terenu,  smjernicama u reanimaciji ,održana je radionica Osnove EKG-a  i osnovne mjere održavanja života uz upotrebu AVD uređaja)te je omogućio razmjenu različitih znanja, iskustava, ideja i tehnologija s ciljem unapređenja kvalitete pružanja hitne medicinske skrbi na izvanbolničkoj i bolničkoj razini.

Ovaj Simpozij je nastavak uspješne suradnje Hrvatskog zavoda za Hitnu medicinu i DZ  Tomislavgrad, a u okviru  Sporazuma o  suradnji koji je potpisan u svibnju 2019 . Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli u ostvarenju zadanog cilja jer ovakav dogadjaj iziskuje brojne organizacijske vještine i materijalne troškove. Nadam se da će ovaj simpozij postati tradicija.

Materijali sa simpozija

dr. Ivanka Živković, v. d. ravnatelja Doma zdravlja  Tomislavgrad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.