Dom Zdravlja Tomislavgrad od prošlog tjedna je bogatiji za novo vozilo, zahvaljujući donaciji gospodina Mije Matića – Mijušića s obitelji.

Gospodin Mijo Matić - Mijušić , vlasnika tvrtke GmbH ( Betonstahlhandel und Biegebetrieb)  SR Njemačka  poklonio je Domu Zdravlja Tomislavgrad vozilo VW T6 Kombi u vrijednosti od 25.900 EUR., proizvedeno 2019 .

 

Navedeno vozilo namjenjeno  je za prijevoz bubrežnih bolesnika iz cijele  Općine Tomislavgrad u Županijsku  bolnicu  Livno na dijalizu te će osigurati  pacijentima sigurniji i kvalitetniji prijevoz do bolnice.

Donacija je došla u pravi tren jer nam je kombi-vozilo, za potrebe prijevoza pacijenata na dijalizu , već  dotrajalo, a isto nam je također donirao gospodin Mijo Matić prije šest godina.

Ovom prilikom želim zahvaliti gospodinu Matiću na prepoznavanju problema  i spremnosti da pomogne te njegovoj nesebičnoj podršci u radu Doma zdravlja Tomislavgrad. Gospodin Matić je upoznat sa financijskim problemima  Doma zdravlja Tomislavgrad i općenito stanjem u zdravstvu u HBŽ  te nam je financijski pomogao i pri plaćanju carinskih pristojbi za uvoz vozila na čemu sam mu iznimno zahvalna.

U svoje ime i u ime svih uposlenika Doma zdravlja Tomislavgrad te naših pacijenata zahvaljujem na izuzetno vrijednoj i značajnoj  donaciji.

Gospodine Matiću, upoznati smo s Vašom velikodušnošču i nesebičnom pomaganjem cjelokupnoj našoj zajednici.

Hvala od srca !

Ravnateljica  Doma zdravlja Tomislavgrad

Ivanka Živković, dr.med.

 

 

 

 

IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.