VAŽNA OBAVIJEST

Sukladno naredbama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva FBiH i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva HBŽ u Domu zdravlja TOMISLAVGRAD se  od petka 13.  ožujka 2020. godine do daljnjeg, na preglede i dijagnostičke pretrage po službama primaju samo HITNI BOLESNICI  i obavljaju neophodni  liječnički pregledi po procjeni liječnika, koji  su po mogućnosti  prethodno dogovoreni TELEFONSKI.

Svi naručeni bolesnici će telefonski biti obaviješteni o otkazivanju termina za preglede i dijagnostičke pretrage zbog novonastale situacije te Vas i ovim putem molimo za razumijevanje.

 

 

Naglasak i dalje ostaje na prevenciji širenja infekcije novim corona virusom (COVID-19) i na TELEFONSKOM KONTAKTU svih osoba koje su boravili na sumnjivim područjima sa svojim obiteljskim liječnikom, Zavodom za javno zdravstvo i nadležnim epidemiologom, kako bi se nad takvim osobama proveo zdravstveni nadzor u trajanju od 14 dana, a po pojavi simptoma, u najkraćem mogućem roku, provedu i druge propisane mjere.

Za sve ostale akutno bolesne osobe se preporučuje TELEFONSKI KONTAKT  sa nadležnim liječnikom i u dogovoru s njim odluka o daljnim postupcima. Ukoliko bude potreban pregled takvog bolesnika, bit će određeno vrijeme pregleda, da se izbjegne zadržavanje u čekaonicama. Slične procedure bi trebalo ispoštovati za hitne radiološke i laboratorijske pretrage.

Svi kronični pacijenti su ugrožena skupina za infekciju virusom gripe, stoga se preporuča tim pacijentima da sve što je moguće  i ne zahtijeva direktan kontakt i / ili pregled liječnika obavljaju telefonski.

Telefonski  brojevi  svih službi  Doma zdravlja nalaze se  na web stranici DOM ZDRAVLJA TOMISLAVGRAD.

Onkološki bolesnici se moraju primati na svim službama bez ograničenja uz minimalno zadržavanje na svim punktovima.

Redovite kontrole se odgađaju do daljnjeg.

Pacijenti imaju svoja prava i obveze, od kojih je jedna od najvažnijih briga o svom zdravlju kao i zdravlju drugih.

O svim promjenama gore navedene situacije bit ćete pravovremeno obaviješteni.

UPRAVA DOMA ZDRAVLJA TOMISLAVGRAD

IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.