VAŽNA OBAVIJEST

  • PDF

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, na razini općine Tomislavgrad, kao i u Hercegbosanskoj županiji, ponovno pozivamo građane na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite – držanja distance, nošenja maske u zatvorenom prostoru uz poštivanje distance, kao i u otvorenom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od 2 metra između osoba,  kao i čestog i temeljitog pranja ruku.

Molimo SVE  PACIJENTE  koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu, kao i pacijente sa simptomima gripe kao što su kašalj, kihanje i otežano disanje  da prije dolaska u Dom zdravlja Tomislavgrad OBVEZNO KONTAKTIRAJU  nadležnu službu radi poduzimanja zdravstvenih mjera i dogovore dolazak s liječnikom koji će procijeniti i  potrebu testiranja na COVID 19.

Svim ostalim pacijentima napominjemo da je za bilo kakav pregled, terapiju i uslugu potrebno najaviti svoj dolazak telefonskim putem.

Pacijenti koji se moraju testirati prije operacijskih zahvata ili pregleda/pretraga u drugim
ustanovama izvan naše Županije, trebaju se javiti u HES službu Doma zdravlja Tomislavgrad
na tel. 034/356-118 ako je moguće, 4 dana prije zakazanog termina.

Za sve korisnike usluga Doma zdravlja Tomislavgrad, koji dolaze u ustanovu obvezno  je nošenje maske.

Molimo sve građane da uvaže ovu proceduru za dobrobit cijele društvene zajednice te za njihovo razumijevanje i odgovorno ponašanje u ovakvim situacijama, kako bi zadržali zadovoljavajuću epidemiološku situaciju na našem prostoru.

 

UPRAVA DOMA ZDRAVLJA TOMISLAVGRAD

IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.