Obavljen prvi dio opće obuke za djelatnike doma zdravlja Tomislavgrad

  • PDF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U utorak, 09. veljače, u Domu zdravlja Tomislavgrad, pred trideset djelatnika ove renomirane zdravstvene ustanove, obavljen je prvi dio općeg dijela obuke za postupak akreditacije.

Dom zdravlja Tomislavgrad skrbi za zdravstvene potrebe nešto više od dvadesetčetiri tisuće osiguranika ove općine i to čini sa nešto više od stotinu djelatnika na oko pet tisuća četvornih metara suvremeno uređenog prostora.

Odluka ulaska u postupak akreditacije slijed je nastojanja da se osigura ponajviši stupanj sigurnosti i kakvoće usluga svojim sugrađanima i naslanja se na prethodne napore koji proistječu iz opredijeljenosti, ponajprije ranopreminulog ravnatelja, pok. dr Ivana Bagarića, kojeg se s iskrenom sućuti prisjećamo i ovom prigodom.

Ipak, narečena opredijeljenost nastavlja se i radom trenutačne ravnateljice dr Ivanke Živković, čije je zalaganje Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ), prepoznala dodjelom priznanja za izvrsnost u prigodi Dana kvaliteta 2019. godine.

Prisjetimo se da je Dom zdravlja Tomislavgrad akreditirao svoje timove obiteljske medicine te da, u svojim redovima, ima i provjerene suradnike AKAZ-a, vanjske ocjenjivačice kvalitete kao što su dr Dražana Šimićdr Bernardina Šarac.

Nastavak obuke bit će sproveden i naredna dva utorka a nakon toga će, zajedničkim planiranjem, biti razrađen i osmišljen nastavak suradnje do okončanja postupka.

Svim djelatnicima doma zdravlja, predstavnicima općinske i županijske vlasti te vodstvu doma zdravlja, iskazujemo potporu i iskrene želje za uspjeh.

AKAZ

IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.