Cijepljenje djelatnika Doma zdravlja Tomislavgrad

  • PDF

 

 

 

 

 

Danas će se provesti cijepljenje zdravstvenih djelatnika DZ Tomislavgrad, cjepivima koje je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donirao Federaciji BiH, a radi se o cjepivu protiv COVID-19, proizvođača AstraZeneca/Oxford.

Federalni Zavod za javno zdravstvo doznačio je Zavodu za javno zdravstvo Hercegbosanske županije (HBŽ) 250 doza cjepiva protiv koronavirusa, u DZ Tomislavgrad je stiglo 40 doza i počinjemo sa cijepljenjem djelatnika kako bi bili zaštićeni od virusa.

 

Uprava Doma zdravlja Tomislavgrad 12.3.2021.

IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.