Hitna pomoć 124

  • PDF
Kontakt broj: 034/356-100
034/352-390
Hitna 124

Hitna pomoć odnosi se na mjere koje se provode, kako bi se spasio ljudski život, izbjegla prijeteća opasnost ili ublažavanje zdravstvenih poteškoća prije stizanja pomoći liječnika ili službe za spašavanje.

To je služba koja je organizirana na načelima brze i efikasne dostupnosti, neprekidnog trajanja djelatnosti u kontinuitetu hitne medicinske pomoći.

Hitna medicinska pomoć pruža se u neprekidnom trajanju od 0 - 24 sata.

Također u Službi hitne medicinske pomoći u periodu kad ne rade druge zdravstvene službe primarnog nivoa, sprovodi se ambulantno liječenje primjenom odgovarajuće dijagnoze i terapije.

IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.