Povodom svjetskog dana higijene ruku koji se obilježava 15. listopada, 20. listopada 2022. HES-a Doma zdravlja je u Dječjem vrtiću Sv. Klara Bukovica, održala radionicu na temu „Kako i kada pravilno prati ruke?“ U radionici su sudjelovale sve odgojne skupine.

Primarna svrha radionice je edukacija o važnosti provođenja higijene ruku kao i higijene općenito te kako pravilno kihati i kašljati. Budući da je upravo higijena ruku najjednostavniji i najjeftiniji način sprečavanja širenja mnogih zaraznih bolesti važno je djecu o tome educirati od najranije dobi kako bi stekli ovu zdravu i važnu naviku                                             .

Čitanjem interesantne priče„ Mrljek i Prljek slave fujkasti rođendan“namjera je djecu upoznati što su to mikroorganizmi, pojasniti da se ne vide golim okom nego samo mikroskopom, što su to putovi prijenosa mikroorganizama i sam ulazak u organizam što rezultira nastajanjem bolesti.

Nakon priče napravili smo mali pokus sa dezinfekcijskim gelom i šljokica, kojim smo na zabavan način pokazali djeci kako se mikroorganizmi prenose kontaktom (rukovanjem) između osoba. Nakon čega su djeca pravilnim načinom oprali svoje ruke