Trajno stanje financijske nestabilnosti generira nezadovoljstvo, za sada prije svega naših djelatnika. Naime, do sada su djelatnici Doma zdravlja trpjeli a da kvaliteta naših usluga nije bila narušena. Vjerujemo da smo unatoč svemu, uspjeli zadržati i povjerenje i zadovoljstvo naših pacijenata, međutim ovo stanje trajne financijske nestabilnosti moramo konačno zaustaviti.

Valja naglasiti da je Dom zdravlja Tomislavgrad od strane Međužupanijskog zavoda zdravstvenog osiguranja iz Mostara dobivao otprilike isti iznos sredstava kao i danas, što je za ono vrijeme (strukturu uposlenih te vrstu usluga) bilo zadovoljavajuće. Problemi nastaju onog časa kad smo se odvojili od Mostara.

Naime, osnivanjem Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegbosanske županije sa sjedištem u Livnu naša ustanova dobiva premalo sredstava. Posljedica svega toga je nemogućnost isplate zakonom i kolektivnim ugovorom zajamčene plaće i obveza prema dobavljačima. Cijeli ovaj period je praćen kašnjenjem plaća, upućivanjem djelatnika u mirovinu bez cjelovito podmirenih doprinosa, sudskim presudama i ovrhama, blokadom računa, otplatama različitih pozajmica i kredita i sl.

Have a Different Question?

Email us anytime

Or call — 344 532 2352

Bolja zdravstvena njega je naša misija

USLUGA 24/7. DOSTUPNI SU TERMINI ZA ISTI DAN

Fax: 034/356-123

dz-tomislavgrad@tel.net.ba

dr. Mije Ferića bb.