Treći međunarodni kongres o debljini, održan je u od 17.11. do 19.11. u Bijeljini, pokrovitelj kongresa je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a suorganizator bolnica Sveti Vračevi u Bijeljini. Zahvaljujući sponzorstvu naše ustanove Domu zdravlja Tomislavgrad i Fondaciji Fami bili smo sudionici kongresa – Dipl. med. sestra Jadranka Radoš i Dipl. med. sestra Julija Barišić.

Na ovom znanstvenom skupu sudjelovao je velik broj regionalnih i europskih stručnjaka iz različitih oblasti, te se kroz nova saznanja i smjernice, iskustva i razmjene dobre prakse tražili rezultati za konkretne akcijske korake u suočavanju s ovim pandemijskim izazovom.

Jedna od najvažnijih stvari koju smo naučili kao zdravstveni profesionalci je to da pristup ovom sve većem problemu mora biti organiziran na multidisciplinaran način, što znači uključivanje svih relevantnih stručnjaka i zajednička koordinacija u rješavanju problema, jer problem je globalan i dotiče sve nas- kao pojedince, zdravstvene radnike, istraživače, zakonodavce i lokalnu zajednicu.

Dipl. med. sestra Jadranka Radoš,

Dipl. med. sestra Julija Barišić