Povodom Božićnih blagdana inicijatvom  učenika Srednje strukovne škole  Tomislavgrad smjera fizioterapeuti u suradnji sa Domom zdravlja Tomislavgrad, patronažnom sestrom Matijanom Jurišić posjetili su štićenike Staračkog doma Tomislavgrad te ih obradovali slatkim poklonima, pjesmom i osmjehom. Učenici zahvalni i sretni jer su imali priliku sresti dobre i plemenite ljude s kojima su razmjenili male a velike darove. Pružili zrno utjehe i zrno radosti. 

Ljubav liječi ne samo one koji je primaju već i one koji je daju. Treba se povezivati s drugima, da radimo dobro, promovirati radost i pomagati. 

Uvijek se sjetim svoje bake koja je često ponavljala da će nas pitati starost gdje je bila mladost. Upravo zbog ove poslovice trebamo se sjetiti da ćemo i mi jednog dana doći u situaciju da moramo izabrati starački dom, u kojem ćemo živjeti svoje zlatne godine. Potrudimo se da budu dostojne života svakog čovjeka.

Stoga širimo ljubav jer dok pomažemo drugima tako liječimo i sebe! 

Već danas trebamo raditi promjene, izaći u šetnju, pitati nekog kako je, pružiti zagrljaj .Jedino nas emocije i empatija mogu spasiti.  Ako su naša srca i um otvoreni vidjet ćete da i od mladih ljudi itekako možete nešto naučiti. 

                                                                                                       Matijana Jurišić,dipl.med.sestra