REZULTAT: Učenik 1. razreda  ima u prosjeku 6 karijesa 

Svjetski dan oralnog zdravlja, koji se svake godine obilježava 20. ožujka, promiče razvijanje svijesti o važnosti brige o oralnom zdravlju i njegovom značaju u očuvanju općeg zdravlja.

Povodom  Svjetskog dana oralnog zdravlja, Dom zdravlja Tomislavgrad je objavio podatke o rezultatima skrininga zuba kod učenika 1. razreda osnovnih škola na području općine Tomislavgrad. V.d. ravnatelja Ivanka Živković, dr.med. je istaknula važnost oralnog zdravlje koje je sastavni dio općeg zdravlja i važan čimbenik ukupne kvalitete života.

Također zahvaljujemo našim liječnicima dentalne medicine, posebno Katarini Madunić dr.dent.med na ideji i realizaciji Programa. Isto tako, zahvala ravnateljima Osnovnih škola na podršci i roditeljima na odazivu.

Katarina Madunić, dr.dent.med. navodi poraznu činjenicu da ¼ djece 1. razreda osnovne škole nikada nije posjetilo stomatologa te izražava zadovoljstvo  na odazivu i nastavku pozitivne  suradnje s roditeljima i djecom s nadom da će se u narednom razdoblju popraviti i KEP index.

V.d. ravnatelja Ivanka Živković, dr.med. i Katarina Madunić, dr.dent.med, svim učenicima  žele zdrave zube, sretan osmijeh te mnogo uspjeha u školskoj godini!

                                                                                                    UPRAVA DOMA ZDRAVLJA TOMISLAVGRAD